Natascha Verdurmen

📞 +31 651 818 011

De groei die we samen doormaakten met de andere vrouwen vond ik echt magisch!

natascha • 8 februari 2022

This is a subtitle for your new post

“Al een tijdje trof ik mezelf op een rotonde met twijfel welke afslag te nemen. Behoefte aan verandering, een volgende stap, sluimerende ambities, maar niet echt doorpakken. Die onrust bracht me geen ontspanning. Ik voelde me gevangen en zat nogal strak in m’n vel. Ik was wel met ‘dingetjes’ bezig: deed regelmatig wat aan zelfstudie, 'in company' trainingen en bezocht, soms, toevalligerwijs interessante webinars. Zo kwam ik jou ook tegen op LinkedIn.” “Ik vond het heel leuk om te zien welke stappen jij had gezet. Ik was nieuwsgierig naar jou als persoon vanuit onze connectie bij de Rabobank, ook al hebben wij niet echt samengewerkt. Ik was ook nieuwsgierig naar je webinar en je vragen daarin stemden me tot nadenken. Ik dacht na afloop: “ja, ik kan wel zo door gaan en doen wat ik altijd deed maar dan blijft de valkuil dat ik me laat opslokken door werk, door thuis en verandert er geen reet (Excusez le mot ;-)!”

Waar twijfelde je over voordat je besloot mee te gaan?

"Ik vond het veel geld. En dacht: wat krijg ik daar dan voor en wat gaat het me opleveren? Hoewel ik vind dat een bedrijf mag bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling, wist ik dat mijn werkgever het hele bedrag vast niet zou vergoeden. Door hierin samen met jou op te trekken heb ik het maximale eruit gehaald. Dat was een superzet maar dan nog bleef er een helft over. Ik was nieuwsgierig. Ik voelde dat dit anders was. Ik geloofde dat jouw reis me kon helpen. En wat me vooral ook aansprak, was om dit samen te doen met andere vrouwen in vergelijkbare situaties. Mijn werkgever had bijgedragen, nu was het aan mij. Die persoonlijke investering zorgde ervoor dat ik er helemaal voor ging.

"Ik heb alles eruit gehaald wat erin zat. Soms kijk ik de Zoomsessies nog terug en haal er weer nieuwe inzichten uit. De bevestiging dat het echt oplossingen bood, kreeg ik gaandeweg de reis. Toen voelde ik de grote meerwaarde van mijneigen investering."

Wat is er veranderd?

Ik kwam binnen met een hoop belemmerde gedachten en voelde me hierin star en gevangen. De reis heeft me meerdere doorbraken gebracht:


1.) “Mezelf meer als prioriteit”


Alleen al door aan de reis te beginnen. Door dan ook thuis te zeggen: Jongens, dit is echt ‘me’ time. Dat was stap één. En dat had ook meteen zijn weerslag op mijn werk. Voor de voorbereiding van de sessie nam ik ook echt de

tijd. Het was voor mij de trigger om meer tijd te besteden aan mezelf in plaats van extra aan het werk. Zo fijn!" “Ik heb nu het besef dat ik keuze heb.”

2.) "In tijden dat mijn hoofd vol zit dan probeer ik afstand te creëren."

Ik heb nu het besef dat ik keuze heb: Ik kan me ‘suf’ werken en maar doordraaien.

Of ik pak even rust, neem afstand en kom tot een ander perspectief, maak vervolgens meteen betere beslissingen die betere oplossingen bieden."

3.) "Ik heb meer vertrouwen in mezelf"

"Ik heb meer vertrouwen in mezelf. Het is lastig te 'pinpointen' maar ik

ervaar veel meer rust en ook het vertrouwen dat het wel goed komt. Ik vind het

makkelijker om vragen te stellen, meer open te zijn. Ik ben ook veel meer

nieuwsgierig. Nieuwsgierig en voldoende vertrouwen om samen met anderen op zoek

te gaan naar mogelijke oplossingen in plaats van ‘m zelf al moeten hebben

bedacht. Het leidt tot mooie nieuwe inzichten, meer draagvlak en waardevolle ontmoetingen!"

“Meer moed, kwetsbaarheid en meer vragen heeft me heel wat opgeleverd”


Ik kwam van altijd heel hard werken, zelf heel hard trekken aan dingen en zaken redelijk geïsoleerd doen. Ik merkte dat het bij mij veel meer gaat stromen wanneer ik de verbinding met andere mensen zoek. Dat vraagt om kwetsbaarheid, om moed en soms ook een hulpvraag stellen maar dat heeft me al heel wat opgeleverd." "Ik neem het ook mee in mijn adviezen: “Maak gebruik van communities. Doe het niet alleen.” Door die interactie in teams creëer je tegelijkertijd betrokkenheid en draagvlak. Dat vragen stellen heb ik heel erg geoefend vanuit een andere drijfveer. Vanuit een diepere verbinding het doel te halen. Daar is erkenning van de ander voor nodig en vriendelijk en duidelijk vragen.”

Wat heb je gewaardeerd?

“De inhoud van de video’s waren de voorbereiding voor de Zoomsessies. In de sessies

gingen we hierop door en gingen we echt gefocust en inhoudelijk aan de slag. Dat was super interessant en leverde rijke inzichten op. Wat ik ook mooi vind, is je openingsvraag: “wat gaat er goed?”. Hiermee werd de groep gestimuleerd vanuit een positieve mindset ervaringen te delen. In het begin soms onwennig, maar heel waardevol! Ik doe het nu thuis ook.”

“Pure magie!”

De groei die we samen doormaakten met de andere vrouwen, vond ik echt magisch. In de korte tijd dat we elkaar kenden, ontstond er heel snel vertrouwen om echt wel heel diep te durven gaan. De vorm die jij koos helpt daarbij: iedereen heeft een eigen coach moment van ruim 20 min. De anderen hebben op dat moment een rol door te reflecteren op de coach sessie van de ander; wat hebben zij geleerd, gewaardeerd en/of bewonderd en dit nadien te delen. Dit was zo verrijkend voor degene die de coaching onderging en ook voor degene die had

geluisterd. Steeds een laagje verder afpellen in een vertrouwde, veilige omgeving.


Er is geen moment geweest dat ik me onvrij heb gevoeld om te zeggen wat er in me opkwam. Er was heel veel ruimte voor persoonlijkheid, voor twijfel en ruimte en respect voor echte kwetsbaarheid, ook van de andere deelnemers. Jij hebt ervoor gezorgd dat er steeds een laagje werd afgepeld. Je waarschuwde ons soms dat we een stukje dieper zouden gaan. Door ons zo voor te bereiden was er heel veel vertrouwen. Alles was goed en mocht er zijn en tegelijkertijd heb jij in- en

expliciet de verwachtingen gemanaged om die open en kwetsbare setting ook te creëren. Met veel respect en begrip wat er gebeurde. Dat kunnen creëren, zit in jouw manier van vragen stellen, in jouw manier van luisteren. Soms ook licht directieve vragen maar dan altijd met een reden. Met heel veel respect en begrip voor wat er gebeurde. Heel diep en waardevol bij jezelf kunnen komen.



"Sisterhood against all odds"


En wat ik heel bijzonder vind, is dat we voor mijn gevoel echt heel dichtbij elkaar kwamen; zoals vriendinnen of nog iets diepers. Misschien wel zussen. Dat is voor mij echt een 'eye opener'. Want bij het woord ‘sisterhood’ kreeg ik

altijd de kriebels! Ik kijk nu uit naar de komende nieuwe intervisie sessies met mijn sisters!

Raad je deze reis aan?

Jazeker! Ik heb er al enthousiast over verteld aan die vrouwen van wie ik dacht dat ze er net als ik zo’n baat bij zouden kunnen hebben. Dus als het andere vrouwen interessant lijkt, mogen ze me altijd benaderen; per mail of via LinkedIn.”


Dit vertelde Judith Olde Rikkert mij. Het was een groot plezier en een eer haar mee

op reis te hebben. Heb jij ook zo’n zin, kom dan eerst een kijkje nemen bij mijn webinar. Daar komt Judith ook even aan het woord.


door natascha 16 maart 2023
How do you know if you are too and what to do about it?
door natascha 15 maart 2023
Testimonial from Elisaveta, director
door natascha 13 juni 2022
Over mijn persoonlijke familie-opstelling
door natascha 12 oktober 2021
We mochten heel lang niet willen. En mogen dat in heel veel landen nog steeds niet.
door natascha 30 augustus 2021
The body content of your post goes here. To edit this text, click on it and delete this default text and start typing your own or paste your own from a different source.
door natascha 25 juni 2021
Dit ervaarde Marieke tijdens de Mellow Revolution Persoonlijke leiderschapsreis.
door natscha 10 maart 2021
Gisteren was het Internationale Vrouwendag. Heb jij daar stil bij gestaan? Ik wel. Niet zozeer over wat het nu betekent om vrouw te zijn of over hoe ongelijkwaardig onze positie nog altijd is. Ik was onder de indruk van een verhaal van een vrouw van 35 die gewoon een zware hartaanval op haar slaapkamer had overleefd, zich maandenlang heel slecht voelde en geen idee had wat haar was overkomen, ondanks vele bezoeken aan de cardioloog. Je heb me eerder gehoord over hoe de medische wetenschap gestoeld is op wetenschappelijk onderzoek onder witte mannen en artsen van vrouwen maar ook van andere kleuren veel en veel minder weten. En dat je wanneer je vermoedt dat er iets met je hart of bloedvaten is dat je dan naar Angela Maas of Janneke Wittekoek moet. Echt dat moet nog steeds. Er is een kennisachterstand die levens kost. Daarna luisterde ik naar Sigrid Kaag en hoe ze zich uitsprak tegen seksisme. Ijzersterk en nodig. Vervolgens las ik de blog van Leoni over gender bias en inequality. Leoni en ik waren vroeger collega’s. Het artikel waar zij naar verwijst, is gebaseerd op haar eigen ervaring en vanuit een heel ander gezichtspunt dan wat jij misschien zou denken. Het lezen meer dan waard. Ik sloot de middag af met een virtuele bijeenkomst bij de Grote Industriëele Club en koos wederom voor de workshop over bias, denkfouten en gedrag met de gedachten dat als we die ‘bias’ niet aanpakken dat we dan onbewust beperkende keuzes blijven maken die gebaseerd zijn op wat we weten en dan nooit verder kijken dan onze neus lang is. Nu ben ik als coach over het algemeen behoorlijk wakker en bewust, zeker op het vrouwen topic, en bij de rondvraag in het begin vulde ik in dat ik af en toe wel last had van een ‘bias’ maar niet vaak. Ik ben vaak nieuwsgierig naar waar gedachtes vandaan komen en ik bevraag me regelmatig of ze waar zijn. Toen begon de uitleg. Je brein krijgt 11 miljoen impressies per dag te verwerken. Je kan er maar 40 grijpen en 7 verwerken. Deze overcapaciteit managen we via zogenaamde ‘ shortcuts’ naar bekend terrein. Ons brein vult dat onbewust in en codeert dat op wat het eerder heeft gezien, een referentiekader waar het bekend mee is. Deze ’shortcuts' vereenvoudigen de complexiteit voor ons brein en vergroten ons zelfvertrouwen in de eigen waarneming. Zo’n short cut is de bias. Geruststellend en tegelijkertijd levensgevaarlijk. Na deze uitleg, kon ik niet langer volhouden dat ik het maar af en toe heb, jij? Daar kwam nog bij dat ook je passie niet alleen je vuur en je overtuigingskracht verhoogt maar ook je ‘bias’ enorm kan vergroten. En ineens zag ik overal voorbeelden. Hoe de health freak in mij ’s morgens tijdens het wandelen met mijn zus, de mannen beoordeelde die met overgewicht en corona de IC-bedden bezet houden, was niet mis. Ik kreeg een knoop van onbehagen in mijn buik maar er was nog iets. Een milde nederigheid maakt zich van mij meester. Compassie met iedereen die dit ook heeft en een wens om hier zelf meer alert op te zijn en me vaker een spiegel voor te houden. Ik schreef er een post over en hoop dat deze je inspireert. Ik sluit graag af met schrijven hoe belangrijk jij bent als vrouw, als leidinggevende, als zus, tante, dochter, moeder, vriendin, collega, buurvrouw. Je doet er toe en kunt op zoveel manieren verschil maken. Geloof niemand die anders beweert en zeker jezelf niet. Ga ervoor en laat jezelf zien. Warme groet, Natascha
door natascha.verdurmen 3 december 2020
Gezien worden, verschil maken en je energie een boost geven. Dat willen veel vrouwen in leiderschapsposities en vrouwen die dit ambiëren. Maar hoe voorkom je dat je gaat twijfelen en compenseren? Hoe durf je te zeggen wat je echt wilt en wat je toegevoegde waarde is? Hoe ga je om met die druk om te presteren en creëer je tijd om te ontspannen? Ontdek het in het gratis webinar ‘In 3 stappen meer mellow en minder stress’ op maandag 7 december, 20:00 -21:15 uur en 13 december om 10:30 uur . Meld je aan via https://www.mellowrevolution.com/ s  chrijf-in-voor-webinar-meer-mellow-minder-stress
door natascha 3 december 2020
Stel je eindejaarsgesprek nadert of je moet een (online) kerstspeech geven, een interview voorbereiden of nu eindelijk die ‘killer’ presentatie geven. Je kent het geze gde: een goede voorbereiding is het halve werk maar je stelt het uit en ziet ertegenop. En dan is er ook nog de andere helft. Is de voorbereiding klaar dan hebben we vaak gedachten die ons niet helpen en zelfs klein houden. We hebben het druk met andere dingen en oefenen niet terwijl we weten dat dit ons rustiger en zoveel beter maakt. Hoe fijn zou het zijn even te sparren over de gekozen strategie, de intentie en de boodschap, samen te plannen en dan ook echt te oefenen met een executive coach én communicatie expert in één persoon die enkel jouw succes voor ogen heeft? Zo verminder je je spanning, vergroot je je zelfvertrouwen, je focus en je impact. #switchingthepoweron #startplanning #startpractising #startbelieving PM me als dit is wat je nodig hebt.
Meer posts
Share by: