Aangrijpende Speeches
Mensen onthouden vaak beter wat ze voelen dan wat ze horen. Aangrijpende speeches hebben de kracht om emoties op te roepen. Emoties versterken de boodschap en blijven vaak langer in het geheugen van het publiek hangen, waardoor de boodschap beter beklijft.
Aangrijpende speeches zijn niet alleen effectieve communicatiemiddelen maar ook krachtige instrumenten voor positieve verandering en verbinding binnen teams, in bedrijven, in vrouwennetwerken en in de samenleving. Ik heb gemerkt dat juist vrouwennetwerken vaak op zoek zijn naar korte inspirerende, interactieve speeches voor hun maandelijkse lunchbijeenkomsten. Je kunt hieronder even rondkijken.
Sprekers en spreeksters die in staat zijn om het publiek te raken, kunnen ook inspireren en motiveren. Aangrijpende speeches kunnen mensen ook aanzetten tot actie, verandering of groei doordat ze een gevoel van betrokkenheid en verantwoordelijkheid op weten te wekken. Belangrijk wanneer je zelf tot zelfbewustwording en verandering wilt inspireren.
Overweeg je zelf een speech te geven, weet dan dat leiders die aangrijpende speeches geven, als inspirerende voorbeelden kunnen dienen. Ze tonen empathie, authenticiteit en een visie voor de toekomst, waardoor ze vaak ook effectiever leiding kunnen geven.
In mijn interactieve speech van ongeveer 50 minuten bied ik een frisse kijk op je innerlijke criticus die contrasteert met de vele negatieve opvattingen die je vaak online tegenkomt.
Ik nodig jou en je publiek uit om op contact te maken en om te gaan met je innerlijke criticus zoals je nog nooit eerder hebt geprobeerd. Denk aan waardering, besluitvaardigheid en humor - zo begeleid ik jou en je publiek om te ontspannen, verantwoordelijkheid te nemen en een nieuwe benadering te oefenen om met hun innerlijke criticus om te gaan.
Een deelneemster vertelde het volgende:
"Toen we tijdens de speech onze ogen sloten, visualiseerde ik mijn innerlijke criticus, die eruitzag als ikzelf, een serieuze, kritische vrouw. Ik probeerde met haar te onderhandelen en moedigde haar aan minder kritisch te zijn en meer motiverend en me te laten zien hoe ik kon verbeteren. Terwijl ik dat deed, reflecteerde ik op hoe ik niet zo kritisch zou moeten zijn tegenover mijn kinderen. Ik wil voorkomen dat ze later dezelfde problemen ondervinden als ik nu. Het raakte me echt dat nieuwsgieriger zijn en minder veroordelend niet alleen van toepassing is op de communicatie van mijn innerlijke criticus naar mij, maar ook op mijn interacties met mijn kinderen en andere relaties."
Zelfvertrouwen uitstralen, kan je helpen om snel aan vertrouwen, geloofwaardigheid en invloed te winnen. Dit maakt het makkelijker om zowel persoonlijke carrièredoelen te bereiken, als om bij te dragen aan de doelen van de organisatie.
Maar hoe kan ik zelfvertrouwen uitstralen als ik het niet voel? In deze interactieve speech van 20 -25 minuten leer ik je hoe je je zelfvertrouwen kunt vinden en vergroten. We denken vaak: je hebt zelfvertrouwen of je hebt het niet. Maar is dat wel waar?
Zelfvertrouwen is bovendien een spier die je kunt trainen. We defi-niëren maar liefst vijf pijlers waar je zelf mee aan de slag kunt om je zelfvertrouwen te vergroten. Je hebt er niemand voor nodig en we starten ermee tijdens de speech. Je voelt vanzelf waar je nog wel een puntje aan kunt zuigen en wat je misschien al doet. Succes verzekerd.
Zelfvertrouwen uitstralen, kan je helpen om snel aan vertrouwen, geloofwaardigheid en invloed te winnen. Dit maakt het makkelijker om zowel persoonlijke carrièredoelen te bereiken, als om bij te dragen aan de doelen van de organisatie.
Maar hoe kan ik zelfvertrouwen uitstralen als ik het niet voel? In deze interactieve speech van 20 -25 minuten leer ik je hoe je je zelfvertrouwen kunt vinden en vergroten. We denken vaak: je hebt zelfvertrouwen of je hebt het niet. Maar is dat wel waar?
Zelfvertrouwen is bovendien een spier die je kunt trainen. We definiëren maar liefst vijf pijlers waar je zelf mee aan de slag kunt om je zelfvertrouwen te vergroten. Je hebt er niemand voor nodig en we starten ermee tijdens de speech. Je voelt vanzelf waar je nog wel een puntje aan kunt zuigen en wat je misschien al doet. Succes verzekerd.
Je hebt een idee maar je komt niet tot executie. Je stelt het uit of omdat je denkt dat het toch niet gaat lukken, of omdat je denkt dat anderen hier niet op zitten te wachten of je ziet alleen een hele grote berg werk. En toch wil je het doen. Je wilt een impactvolle speech geven maar weet niet hoe.
Ik vind het ontzettend leuk om vrouwen die willen speechen te helpen. Ik help je met geloven in jezelf, focus en structuur, plannen, oefenen en timen. En jaag de gedachten die je tegenhouden liefdevol weg. Afhankelijk van wat je nodig hebt, spreken we een prijs af. Drie sessies is meestal genoeg.
WEEK 0 : Introducties
Kennis maken, spelregels leren en nog meer zin krijgen.
WEEK 1: Wat wil je bereiken?
Doelen bepalen, intenties zetten, ’the why behind the why’ achterhalen en 15 Mellow Revolution richtlijnen.
WEEK 2: Hoe behoud ik energie?
Snelle gewoonstescan. Uitvinden wat jouw specifieke energiegevers en energieslurpers zijn, inclusief de sluipmoordenaars.
WEEK 3: Jouw ja’s en nee’s eren
Wiens agenda werk jij vooral af? Hoe zorg je dat het de jouwe is?
WEEK 4: Ontdek de kracht van plezier bij gewoonteverandering
Leer hoe je plezier aan je doelen verbindt.
WEEK 5: Over Sabotage
We onderzoeken in je onderbewuste of er misschien meer slechte redenen dan goede redenen zijn om je doelen te willen behalen.
WEEK 6: Wat wil de rebel in jou?
We creëren een avontuurlijk menu voor de rebel die je doelen ondersteunt en niet destructief is en een warm, omar
mend menu voor de liefdevolle jij.
WEEK 7: Het geheim van de optimale staat voor verandering
We streven continu naar de optimale staat waarin je de beste keuzes voor jezelf kunt maken.
WEEK 8: Hoe nieuwsgierig ben jij? – Leer luisteren naar je intuïtie – 1
Nieuwsgierigheid is liefdevol en onontbeerlijk bij verandering.
WEEK 9: Bevrijd je persoonlijke kracht
– Leer luisteren naar je intuïtie - 2 (persoonlijke sessie)
WEEK 10: Ervaar de kracht van erkenning We gaan op een andere manier oefenen met dankbaarheid.
WEEK 11: Het verschil tussen willen en wensen Je zult merken hoever je al gekomen bent.
WEEK 12: ‘Closing ritual’ en vooruitblik